Rood3 Project

Idyllische badplaats als uitvalsbasis voor rust

Welkom licht en ruimte.
Visualisatie - zicht op eetplaats

Het kustappartement is al jaren de uitvalsbasis voor het gezin om even te ontsnappen aan de drukte van hun bruisende woonplaats Brussel.

De residentie is gelegen aan de idyllische badplaats, De Haan.

De woonst bevindt zich op de bovenste verdieping aan de noordwestkant. De oriëntatie bepaalt de sfeer die je voelt in het appartement en die verandert in de loop van de dag.

In de ochtend hebben we te maken met een koele, blauwe gloed die in de loop van de dag overgaat in een subtiele oranjegele gloed. Op zich is die subtiele oranjegele gloed geen probleem, het is zelfs ideaal voor een luchtige sfeer in huis.

Moodboard

Met een klein aantal ingrepen zorgen we ervoor dat dit appartement licht en ruimtelijker zal aanvoelen.

De keuken zit helemaal gevangen tussen 4 muren. Van bewegingsvrijheid en een ruim gevoel was er hier dan ook totaal geen sprake. Door het wegbreken van enkele muren kunnen we de keuken laten samenvloeien met de leefruimte. 

Grondplan

Het binnenvallen van daglicht is eerder beperkt doordat de leefruimte voorzien is van maar 1 raam. Het gebruik van veel wit is dan ook een voor de hand liggende keuze.

Door het volop gebruiken van wit krijgen we een betere reflectie van het licht. We kiezen voor lichte, romige kleuren. Zo maken we ook meteen komaf met de koele gloed van het noorderlicht.

Ronde vormen passen we toe op de op maat gemaakte zitbank en het laag tv meubel waardoor de leefruimte wat meer volume krijgt. 

Bijzettafels en spiegels houden we ook organisch van vorm, minder hoeken meer luchtigheid.

Visualisatie – Zicht vanuit keuken naar leefruimte.
Visualisatie – zicht op inkomhal
Visualisatie – Keuken en eethoek
Visualisatie – eethoek
Visualisatie – zithoek