Rood3 Project

Ruimte en connectie

Wonderlijke plek met zicht op de natuur
Rood3_Inrichten_zithoek_ruimte_sfeervol

Het huis bevindt zich op een plek met een prachtig zicht op wat de natuur ons te bieden heeft.

Het grootste verlangen van de bewoners was dan ook om deze blik op de buitenwereld volledig te verbinden met hun hernieuwde interieur. Het doel was om het daglicht zoveel mogelijk te laten binnensijpelen en hun kijk op de omgeving te vergroten. Binnenshuis mochten de ruimtes ook wat meer opengetrokken worden.

In het ontwerp zorgen we ervoor dat de ruimtes niet enkel visueel worden uitgebreid. Ook de bewegingsvrijheid wordt vergroot maar zonder in te boeten op de connectie van de ruimtes onderling.

Pure aantrekkingskracht dankzij sterke materialen.

Kokkerellen op het ritme van de regendruppels die tegen het raam tikken? Afwassen terwijl een nieuwsgierig vogeltje je aan het raam komt begroeten? Niets is onmogelijk in deze keuken.

De combinatie van mortex en de gezandstraalde, zwart gebeitste fineer eik stralen een enorme aantrekkingskracht uit waardoor geen excuus sterk genoeg is om er niet tussen je potten en pannen te staan.

De keuken nodigt niet enkel uit om uitgebreid te koken. Een snelle hap aan het keukeneiland, een overheerlijke brunch uitstallen op het ruime werkblad. Het kan allemaal, alles is mogelijk.

De ingebouwde gashaard voorziet je zelfs van gezellige warmte tijdens de wat frissere dagen. En de grote raampartij zorgt ervoor dat je kan genieten van al het moois wat de tuin te bieden heeft en dat elk seizoen van het jaar.

Connectie en samenhorigheid staan centraal

In het ontwerp voorzien we dat er contact kan plaatsvinden tussen de mensen in de keuken en de gasten die aan tafel genieten van al het culinaire lekkers. Connectie en samenhorigheid staan hierdoor centraal.

In de eethoek zijn we terug gegaan voor een maximale omarming met het daglicht. De rustige serene basis zorgen voor een uitnodigende sfeer om gezellig bij elkaar te komen rond de tafel en te genieten van het samenzijn en het lekkere eten.

Strak en uitnodigend

De zithoek is dé plek in huis die verbindt maar het is tevens ook een plaats waar je je even kan terugtrekken van het alledaagse. Deze plaats biedt oneindig veel mogelijkheden die volledig zelf geïnterpreteerd kunnen worden.

Je kan je er knus naast het raam installeren en wegdromen bij de eerste zonnestralen van de dag. Of helemaal opgaan in een goed boek. Je kan er samenkomen om wat tv te kijken of gezellig samen kletsen over wat de dag je bracht.

Rustige zithoek, relaxen sfeer

Connectie staat in de zithoek terug centraal. Of je nu kiest voor verbinding met buiten, met de mensen rondom je of gewoon met jezelf. Alles kan!

Zitbank op maat, knusse sfeer
Gezellige zithoek, kussens

De aorta van het huis

De hal is de aorta die je leidt naar het hart van het huis. Er is minder lichtinval dan in de rest van het huis maar dat zorgt net voor een dynamiek die wat mysterie en nieuwsgierigheid opwekt. Dankzij de glazen deur krijg je een kleine blik op wat er schuilt in deze stijlvolle woning.

De op maat gemaakte kasten in de hal komen ook terug in de eetkamer. Dat zorgt terug voor een gevoel van eenheid en verbondenheid.

Bij de start van dit project kregen we zo goed als “carte blanche”. Deze creatieve vrijheid hebben we dan ook optimaal benut. Het ontwerp hebben we zodanig opgemaakt dat er een rustige basis aanwezig is. Op die manier ontstaat er voor de bewoners ook een vrijheid om er hun eigen persoonlijkheid aan toe te voegen.