Rood3 Project

Kustappartement met ingetogen luxe

Ultiem gevoel van zon, zee en strand.
De sfeer van het strand en de zee binnen.

Wat begon met een appartement en aanpalende studio werd al gauw een verlangen naar een licht en ruimtelijk vakantieappartement. Een plek waar de batterijen weer opgeladen kunnen worden na een hectische en drukke week. Een plek om te onthaasten en te ontmoeten.

  • Een knusse zithoek waar je rustig naar de zee kunt turen,
  • een open keuken met aanpalende eethoek waar je ongedwongen kan bijpraten met het gezin maar waar ook vrienden en familie gezellig kunnen aanschuiven,
  • een hoekje in de leefruimte waar achterstallige administratie nog wat kan worden bijgewerkt met in een ooghoek zicht op zee,
  • een aparte douche dichtbij de inkom om het overtollige zand meteen weg te spoelen na een dagje strand,…

Dat waren enkele van de verlangens die op het programma stonden.

Het appartement moest bovenal ook heel onderhoudsvriendelijk zijn. Je wilt je weekend of vakantie toch het liefst spenderen aan leuke dingen met je geliefden.

Relaxen en genieten, dat waren de wensen die hier het hoogst op de verlanglijst stonden.

Er werden 2 grote openingen gemaakt in de wand tussen de studio en het appartement waardoor beide ruimtes één werden. Vloeren werden uitgebroken, bestaande leidingen en sanitair werden weggenomen, de keukens gingen er helemaal uit, … kortom, de ruimtes werden van voor tot achter volledig gestript.

Grondplan kustappartement

Een overwegend wit palet werd het vertrekpunt. De combinatie van natuurlijke texturen en materialen waaronder gebleekte eik, de natuursteen travertin en geborstelde messing zorgen ervoor dat de sfeer van het strand en de zee binnenkomt. De leefruimte oogt sober en luxueus tegelijk. De iconische Vertigo hanglamp steelt de show en de indirecte verlichting bepalen de sfeer en gezelligheid.

De sfeer van het strand en de zee binnen.
Verlengde eettafel aan keukeneiland in natuursteen