Over Ons

Portret Fotohuis Griet

De dromen en ideeën van onze klanten werkelijkheid laten worden, dat is waar we iedere dag ons bed voor uitkomen. Wij zijn Fred en Sophie, samen runnen we ontwerpbureau Rood3. We stellen ons op deze plek graag aan je voor.

Fred is het creatieve brein achter Rood3. Hij kan zich verliezen in tekenen, al sinds kleins af aan. Al werd dat van huis uit niet echt gestimuleerd, in tegenstelling tot een opleiding technische bouw. De kennis en kunde die hij daar heeft opgedaan komt hem nog iedere dag van pas. Tijdens zijn freelancebestaan als assistent-architect voor diverse gerenommeerde architecten ontdekte Fred zijn liefde voor interieurontwerp. Ook kwam daar zijn eerste liefde, het tekenen, weer in beeld. In 2010 sprong hij in het diepe en begon zijn eigen ontwerpbureau, vol motivatie om het op zijn eigen manier te doen en zelf te kunnen kiezen met welke vakmensen te werken.

Sophie stapte een paar jaar later in; het was het begin van Rood3. Ze had het plafond bereikt in haar commerciële functie in de voeding en was toe aan iets nieuws. Sophie brengt orde in de chaos; ze biedt tegenwicht aan Fred’s creativiteit. Ze zorgt voor structuur, de planning en het dagelijkse reilen en zeilen. Ook is zij bekwaam in 3D-tekenen; het visualiseren van de ontwerpen. Achter de schermen is zij de drijvende kracht van Rood3.

Ons thuis

Naast Rood3 delen we samen ons leven. We zijn high-school lovers en hebben drie dochters. Ons huis is een opgeknapte en compleet gestripte typische woning met ‘koterijen’ van kort na de Tweede Wereldoorlog, waar we enorm genieten van gewoon gezellig samenzijn. Ook zijn we altijd in voor goede gesprekken en uitgebreid tafelen met familie en vrienden, net als fijne boeken, muziek en theater. We maken ons hoofd graag leeg in de bergen, maar genieten ook van de zee op sportief vlak. Steden als Parijs en Rotterdam geven ons energie en inspiratie.

Blijmakers

We geloven in een persoonlijke aanpak en in vakmanschap. In mooie materialen, die een leven lang meegaan. Ook geloven we in samenwerking, we doen het echt met elkaar, en in plezier. Want een intensieve periode als een verbouwing of make-over hoeft niet stressvol te zijn. Je zou ons kunnen omschrijven als blijmakers; mensen blij maken is wat ons drijft. Het is en blijft bijzonder dat we dicht op de leefwereld van mensen zitten en mogen bijdragen aan een ideaal thuis. Een plek als een oase van rust, maar ook een plek waar volop geleefd en genoten wordt. Een plek waar je stoom kan afblazen of juist een tandje kan bijzetten in een smaakvol ingerichte werkruimte.

Liefde, toewijding en vakmanschap

Als we onze klanten bij het zien van de kleur op de muren in combinatie met een zwarte haard en een eikenhouten vloer, of het plaatsen van een keukenblad van bijzonder natuursteen  horen denken: ‘Het klopt wat ze ons beloofd hebben, wauw…’ Of als een klant geëmotioneerd raakt bij het zien van een eerste ontwerp…, dan kun je ons niet blijer maken. Dat is waar we het voor doen. Met veel liefde, toewijding, vakmanschap en plezier.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we voor jouw (t)huis kunnen betekenen?

We komen graag met je in contact. Een eerste gesprek is vrijblijvend.