Rood3 Project

Eigentijdse stijl en ongedwongen sfeer

Sterke look door een spannende mix van materialen.
Rood3 interieurontwerp, zithoek, gashaard, natuursteen, metalen deur, donker parket

De dominante factor in deze strakke nieuwbouwwoning is de overweldigende lichtinval. Grote, strakke ramen zorgen voor een open en ruim gevoel doorheen de gehele woning. Door de overvloed aan licht voelt iedere ruimte heel erg uitnodigend aan en is er een maximaal zicht op de tuin.

In het interieurontwerp hebben we het kleurenpatroon en het materiaalgebruik doorheen het gehele huis proberen door te trekken om eenheid te bewaren. Zo konden we samenhorigheid en rust creëren en een ongedwongen sfeer naar de oppervlakte laten komen.

De zithoek is vrij strak en voelt door het grote raam heel erg ruim aan. Dat gevoel van ruimte en strakheid wilden we graag behouden. Maar we wilden er ook een zithoek van maken die warmte en gezelligheid uitstraalt.

Interessante mix van donker hout en lichtgrijze marmer

De donkere plankenvloer in combinatie met de lichtgrijze natuursteen zorgen voor een interessante mix. Het hout zorgt voor warmte en gezelligheid en de strakke haardwand in grijze marmer, Luminor Light, oogt dan weer sober, strak en licht. Die samensmelting zorgt voor een open doch rustige zithoek.

De metalen deuren sluiten deze ruimte perfect af zonder in te boeten aan dynamiek.

De bewoners waren eerst niet echt overtuigd om te kiezen voor een donkere vloer.

De aantrekkingskracht van de eetkamer is het maximale zicht op de tuin. De strakke ruimte laten we gezelliger ogen door opnieuw gebruik te maken van een donkere houten vloer. De bewoners waren eerst niet echt overtuigd om te kiezen voor een donkere vloer maar intussen zijn ze grote fan.

Om de lichtheid van deze ruimte te behouden kiezen we hier voor een zwevende opbergkast. De glanzende afwerking zorgt voor een stijlvolle touch. Het kleurrijke kunstwerk voegt visueel leven toe en laat je meteen de persoonlijkheid van de bewoners voelen.

De eettafel werd op maat gemaakt. Het marmeren tafelblad komt in deze ruimte volledig tot zijn recht.

Het contrast doet het hem vaak.

De zacht grijze marmer, Luminor Light, met zijn subtiele goudbruine nuances laten we in de keuken ook terugkomen in combinatie met hout. Het hout houden we hier wel wat lichter van kleur dan in de zithoek. Het sobere kleurenpalet maken we wat boeiender door er hier en daar zwarte accenten aan toe te voegen.

Het keukeneiland oogt heel erg stijlvol. De strakke lijnen worden spannend gehouden door subtiele hoogteverschillen in te werken rondom de wasbak. De speelse, zwarte barstoelen contrasteren heel mooi met het warme grijs van de natuursteen.

Georganiseerd en functioneel zijn de kernwoorden in de keuken. De op maat gemaakte kasten bieden niet alleen heel wat bergruimte, ze zijn ook de ideale plek om de keukenapparaten in te werken.

Luxueuze, ingetogen sfeer in de badkamer.

De Italiaanse witte marmer Statuario met zijn sterke grijze aderen en subtiele goudachtige gloed geeft de badkamer een chique uitstraling. Het zwarte kraanwerk, de zwarte handdoekradiator en de zwartomrande ronde spiegel contrasteren mooi met de natuursteen en sluiten goed aan bij de luxueuze, ingetogen sfeer die we voor ogen hadden voor de badkamer.