Rood3 Project

Woning en schuur vloeien samen

Het binnenbrengen van "den buiten"

De bewoners vonden in deze woning de ultieme locatie om zich te settelen met hun gezin. Een huis met aanpalende schuur omgeven door weilanden.

Het werd voor hen het ideale decor. De perfecte plek waar ze kunnen wonen, werken, genieten, relaxen.

De “karkas” van het huis en de schuur werden behouden. Er werd aan de buitenkant isolatie voorzien. De gerecupereerde bakstenen en het gebruik van eik zorgen voor de landelijke afwerking. Grote raampartijen creëren heel veel licht binnen.

De tuin en de natuur werden het uitgangspunt voor de indeling van de woning. Zo kreeg het grote salon een centrale plaats. De leefkeuken werd voorzien van een uitbouw met veel glas wat de verbinding met de tuin en de achterliggende weides versterkt.

Mix van natuursteen, eik en corian bepalen de sfeer.

Natuurlijk materialen helpen vaak om een gevoel van warmte te creëren. Het gebruik van eik is daarom alomtegenwoordig in het interieur. Zo werd voor de talrijke op maat gemaakte kasten, de vloeren en de binnendeuren veel gebruik gemaakt van dit natuurlijke, warme materiaal.

Een mix van natuursteen, eik en corian bepalen de sfeer in de keuken. De warmgrijze, wit dooraderde wand in “Fior Di Bosco”, vrij vertaald als “bloem van het bos”, trekt alle aandacht naar zich toe.

De voormalige “voutekamer” werd een knusse gezinshoek waar je gezellig wat tv kan kijken of waar je gewoonweg even rustig kan achteroverleunen.

Knusse zithoek, family room

De vloer in de keuken, inkomhal, wasplaats en badkamers werden voorzien van een naadloze en stijlvolle afwerking in microtopping.

In de badkamers zetten wit en zwart de toon. De naadloze afwerking in corian en de zwarte metaallook zorgen voor een mooi contrast. In de ouderbadkamer is het ovalen bad dat afgewerkt werd in zwarte corian een ware blikvanger.