Rood3 Project

Woning en schuur vloeien samen

Het binnenbrengen van "den buiten"
Rood3_Achtergevel

De bewoners vonden in deze woning de ultieme locatie om zich te settelen met hun gezin. Een huis met aanpalende schuur omgeven door weilanden.

Het werd voor hen het ideale decor. De perfecte plek waar ze kunnen wonen, werken, genieten, relaxen, … met zicht op de paarden in de wei.

De woning met aanpalende schuur.

De “karkas” van het huis en de schuur werden behouden. Er werd aan de buitenkant isolatie voorzien. De gerecupereerde bakstenen en het gebruik van eik zorgen voor de landelijke afwerking. Grote raampartijen creëren heel veel licht binnen.

De schuur maakt plaats voor een bureau en een polyvalente ruimte. De polyvalente ruimte kan aangepast worden volgens de noden van het gezin. Ze kan ingezet worden als speelruimte maar even goed kan ze de perfecte plek worden voor een feestje.

De tuin en de natuur werden het uitgangspunt voor de indeling van de woning. Zo kreeg het grote salon een centrale plaats. De leefkeuken werd voorzien van een uitbouw met veel glas wat de verbinding met de tuin en de achterliggende weides versterkt.

De voormalige “voutekamer” werd een knusse gezinshoek waar je gezellig wat tv kan kijken of waar je gewoonweg even rustig kan achteroverleunen.

Materialen helpen vaak om een gevoel van warmte te creëren. Het gebruik van eik is daarom alomtegenwoordig in het interieur. Zo werd voor de talrijke op maat gemaakte kasten, de vloeren en de binnendeuren veel gebruik gemaakt van dit natuurlijke, warme materiaal.

De vloer in de keuken, inkomhal, wasplaats en badkamers werden voorzien van een naadloze en stijlvolle afwerking in microtopping.

Een mix van natuursteen, eik en corian bepalen de sfeer in de keuken. De warmgrijze, wit dooraderde wand in “Fior Di Bosco”, vrij vertaald als “bloem van het bos”, trekt alle aandacht naar zich toe.

Mix van natuursteen, eik en corian bepalen de sfeer.
Visualisatie gezinshoek.

In de badkamers zetten wit en zwart de toon. De naadloze afwerking in corian en de zwarte metaallook zorgen voor een mooi contrast. In de ouderbadkamer is het ovalen bad dat afgewerkt werd in zwarte corian een ware blikvanger.

Het ovalen bad afgewerkt in zwarte corian.